Beli Penyelidikan Luar Talian Dalam Talian

 

COPIER YANG BETUL UNTUK PERNIAGAAN ANDA

Sebilangan besar pencetak pejabat moden adalah digital dan pelbagai fungsi. Mereka boleh mengimbas, menyalin, mencetak, faks, memuat turun, dan e-mel. Beberapa model lanjutan juga dapat menyimpan kod akaun, membuat salinan dupleks, menyusun, mengikat, membuat pukulan tiga lubang dan mencetak transparensi. Dengan begitu banyak pilihan, memilih model yang tepat untuk pejabat anda boleh menjadi luar biasa. Berikut adalah beberapa faktor penentu:

HITAM DAN PUTIH

Kos dakwat bergantung pada jumlah kartrij dakwat yang digunakan mesin. Pencetak warna yang dibuat untuk fotografi boleh mempunyai sehingga lapan kartrij, yang boleh menjadi lebih mahal untuk diganti dari masa ke masa daripada kartrij laser hitam-hitam sederhana untuk mesin fotokopi hitam dan putih. Sekiranya anda hanya mencetak dokumen teks, hitam putih mungkin merupakan pilihan terbaik untuk anda.

SAIZ

Pencetak yang lebih besar cenderung mempunyai kelajuan cetak yang lebih baik dan kapasiti kertas yang lebih besar daripada pencetak yang lebih kecil, jadi bergantung pada kelantangan anda, pejabat anda mungkin memerlukan model yang besar. Oleh itu, banyak pengeluar memodenkan percetakan seperti hulk yang biasa untuk produk yang lebih ramping.

RESOLUSI

Sebilangan besar pengeluar menyenaraikan resolusi pencetak dalam titik per inci, atau dpi. Sekiranya resolusi disenaraikan sebagai 1200 x 1200 dpi, pencetak akan meletakkan 1,200 titik secara mendatar dan menegak per inci persegi kertas. Kualiti resolusi yang jauh lebih baik daripada yang anda mahukan dengan 300 x 300 dpi. Resolusi yang lebih tinggi berfungsi lebih baik dengan foto, sementara resolusi yang lebih kecil sangat sesuai jika anda hanya mencetak dokumen teks.

JENAMA

Terdapat banyak jenama mesin fotokopi di pasaran, tetapi satu, khususnya, menonjol. Mesin fotokopi yang tajam telah terbukti dapat meningkatkan efisiensi kerja melalui panel layar sentuh mereka yang memungkinkan pengguna mengedit dokumen dan menyusun semula file dengan ketukan nger. Kebolehpercayaan mesin fotokopi yang tajam, antara muka yang mesra pengguna, dan fungsi langsung menjadikannya pilihan yang baik untuk pemilik perniagaan kecil yang mungkin tidak mempunyai sokongan teknologi di lokasi.

BELI ATAU SEWA?

Sebilangan besar syarikat menawarkan penjualan mesin fotokopi dan juga pilihan penyewaan. Ini adalah keputusan besar bagi banyak pemilik perniagaan dan satu yang tidak mempunyai jawapan yang mudah. Kedua-dua kaedah tersebut mempunyai kebaikan dan keburukan, termasuk insentif cukai, susut nilai dan kos penyelenggaraan. Sekiranya anda tidak pasti sama ada penyewaan atau pembelian sesuai untuk perniagaan anda, berbincanglah dengan penyedia mesin perniagaan anda untuk mendapatkan nasihat.

 

PERUNDING PROFESIONAL

Shopping for a printer, whether you’re buying or leasing, is a big commitment. As such, it’s best to speak with a trusted o        ce machine professional that will help guide you in the right direction, based on your o           ce requirements.

Hubungi Kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai membeli atau menyewa mesin fotokopi, atau untuk meneroka perkhidmatan cetak kami yang menjimatkan wang.

 

Contact Us: 03-3341 6296 | 018-788 6296 | 018-228 6296

*Other
Model Available

 

RICOH MPC3503/MPC5503 RICOH MPC3504/MPC5504