Gambaran keseluruhan

Produk Multifungsi RICOH MP C5503 (MFP) sesuai untuk berfungsi seperti yang anda lakukan. Ini menggabungkan kualiti tinggi, output warna penuh dengan keupayaan meningkatkan produktiviti sehingga anda dapat memanfaatkan rangkaian maklumat yang lebih luas dengan cara yang lebih baru dan lebih pintar. Ubah MP-C5503 anda menjadi portal maklumat dengan menyambung ke awan dari telefon pintar, tablet atau peranti mudah alih anda yang lain dan gunakan sistem ini untuk mencetak, berkongsi dan menemui nilai kemudahan yang disesuaikan. Dikemas dengan fleksibiliti canggih dan ciri penjimatan tenaga dalam reka bentuk penjimatan ruang, sesuai untuk pejabat pantas dengan beban kerja yang berat. Pilihnya sebagai sistem utama untuk kumpulan kerja anda atau sebagai bahagian tidak terpisahkan dari strategi Ricoh Managed Document Services (MDS) dan tingkatkan produktiviti di seluruh organisasi anda.

Ciri-ciri Utama

Ciri-ciri umum

 MP C5503 merangkumi pelbagai ciri untuk nilai TEC yang sangat rendah *. Ia dapat diprogram untuk menghidupkan dan mematikan dengan Pemasa Mingguan untuk menjimatkan tenaga ketika tidak digunakan. (* Sumber: Senarai Produk Peralatan Pengimejan ENERGY STAR dipaparkan pada 19 Jun 2013.)

 MFP yang kuat dan inovatif ini menghasilkan output monokrom atau warna berkualiti tinggi hingga 55 ppm untuk hasil yang luar biasa.

 Ia pulih dari mod tidur dengan masa pemulihan yang cepat, kurang dari 10 saat untuk mengekalkan sumber dan produktiviti.

 MP C5503, dilengkapi standard dengan Feeder Dokumen Single Pass 220-Lembar (SPDF).

Pilih Penyelesai Dalaman untuk menjimatkan ruang atau memilih dari pelbagai pilihan luar untuk mempercepat kerja.

 Toner PxP® inovatif mencair pada suhu yang lebih rendah, memerlukan lebih sedikit tenaga dan meminimumkan kos operasi. Di samping itu, dupleks automatik mengurangkan penggunaan kertas dan kos operasi.

 MP C5503 hadir standard dengan Panel Kontrol Warna 9 ″ yang dapat dimiringkan dengan skrin utama yang dapat disesuaikan dan kemampuan untuk membuat pintasan sekali klik untuk aplikasi yang sering digunakan.

 Ciri Laci Auto melengkapkan pencabutan dulang kertas secara automatik setelah pengguna mula menolak laci ditutup.

 Kapasiti kertas adalah 4,700 helai yang menakjubkan dengan sumber pilihan dan dulang kertas standard menerima pelbagai jenis kertas, termasuk sampul surat.

 Pengguna juga dapat bekerja dengan lebih mudah dengan menyalin bahagian depan dan belakang kad pengenalan dan dokumen lain ke satu sisi untuk menjimatkan kertas dan masa.

Mobile Features

 MP C5503 dapat mencetak dari banyak peranti mudah alih, termasuk telefon pintar, tablet atau komputer riba, tanpa pemacu khusus peranti untuk kemudahan luar biasa semasa dalam perjalanan.

 Untuk organisasi yang mencari percetakan mudah alih yang lebih selamat, perisian pelayan Ricoh HotSpot® MFP, atau Ricoh HotSpot® Enterprise pilihan boleh dipasang untuk membantu meningkatkan produktiviti mudah alih tanpa menjejaskan keselamatan data, dokumen atau pengguna.

 Pengguna boleh mencetak JPEG, TIFF dan PDF menggunakan pemacu USB atau kad SD tepat di peranti tanpa akses LAN atau aplikasi asli.

Ciri Pencetak

 MFP dikalibrasi semula sebagai dokumen diproses untuk lebih stabil dengan kemerosotan warna minimum. Setiap halaman dihantar dengan warna yang jernih, cerah dan berpatutan menggunakan toner PxP® yang dipatenkan hingga 1200 dpi – walaupun pada stok kertas yang lebih tebal hingga penutup 300 gsm / 110 lb.

 SRA3 / 12.6 ″ x 17.7 ″ pilihan pilihan memberikan pereka grafik dalaman kemampuan untuk mencetak tanda tanaman untuk percetakan penuh.

 Gunakan penyemak imbas Web untuk mengakses tetapan sistem dan buku alamat atau mengatur dan memantau seluruh rangkaian perangkat Ricoh – langsung dari desktop anda.

 Dengan pemproses yang kuat dan RAM yang mencukupi, MP C5503 membolehkan seluruh kumpulan kerja anda menghasilkan output yang pantas dan pantas.

 Selaraskan kerja dan permudahkan pelaksanaan dengan pemacu antara muka satu-klik atau pemacu Adobe PostScript 3 pilihan.

 Dengan kawalan pentadbiran lanjutan, kuota dapat ditetapkan untuk membatasi output untuk pengguna tertentu atau kumpulan kerja.

 Dapatkan makluman dan data terkini apabila peranti kekurangan bekalan, mengalami ralat atau memerlukan kemas kini rmware. Plus, dengan @ Remote®, anda bahkan dapat mengautomasikan pembacaan meter untuk memaksimumkan

kecekapan pentadbiran.

Ciri  (Pilihan)

 Sesuai untuk persekitaran yang berintensifkan grafik, pengawal menawarkan pembiakan warna spot yang dipertingkatkan dengan warna RGB, CMYK dan PANTONE®.

 Utiliti Command WorkStation yang mudah digunakan memudahkan tugas cetak yang paling rumit, sehingga dokumen dapat dibuat, dicetak ulang atau digabungkan dengan mudah. * Tersedia Musim Gugur 2013

Ciri Pengimbas

 Penyemak imbas terbina dalam pilihan disambungkan ke Ricoh’s Integrated Cloud Environment (ICE) supaya pengguna dapat mengimbas dokumen, berkongsi les, mencetak semasa bergerak dan banyak lagi tanpa penyelesaian perisian di tempat yang mahal.

 Dengan OCR tertanam pilihan, pengguna dapat mengambil dokumen dengan cepat dengan mencari kata-kata tertentu dalam teks PDF dalam 14 bahasa.

 Manfaatkan Pengurusan Imbasan Terpusat (DSM) terpusat sambil mengikuti pilihan dan peraturan khusus untuk mengautomatikkan tugas dokumen dan meningkatkan produktiviti.

 Dokumen imbasan monokrom dan warna dapat dikirim ke beberapa penerima dengan Scan-toEmail / Folder / URL / FTP.

Memampatkan saiz le untuk imbasan warna penuh dan menghantarnya dengan mudah tanpa menjejaskan kualiti gambar.

Manfaatkan pelbagai perisian pilihan, termasuk GlobalScan® NX dan eCopy® untuk mengintegrasikan keupayaan maju ke dalam tugas kerja yang diperibadikan dan mempermudah tugas yang paling rumit.

Ciri-ciri Panel Operasi Pintar (Pilihan)

 Pilihan 10.1 Panel Panel Operasi Pintar Super VGA Super menawarkan fungsi dan prestasi telefon pintar dan tablet masa kini. Menampilkan fungsi drag-and-drop, pinch-and-ick dan scroll swipe, ia membolehkan pengguna bergerak dengan cepat dari satu tugas ke tugas yang lain dengan kemudahan yang belum pernah terjadi sebelumnya.

 Ia merangkumi widget yang sesuai untuk kemas kini pantas pada tarikh, waktu dan tahap toner. Panel baru juga menawarkan fungsi Penyemak Imbas Web canggih setanding dengan komputer peribadi hari ini.

 Ciri Antaramuka Pengguna Pantas yang baru mempermudah pilihan fungsi yang paling kerap digunakan untuk Salin, Pengimbas dan Faks. Mereka dapat digunakan dengan gerakan sentuhan intuitif, seperti memilih untuk memilih alamat, dan mencubit untuk memperbesar atau melihat pratonton.

 Untuk kumpulan kerja yang memerlukan fungsi ciri yang dipertingkatkan, mudah untuk beralih antara fungsi Antaramuka Pengguna Pantas dan antara muka pengguna tradisional.

Ciri-ciri keselamatan

 MP C5503 termasuk pengesahan pengguna untuk membantu mencegah akses yang tidak dibenarkan.

 Ini membolehkan pengguna menyimpan dokumen di MFP sehingga kad pengenalan dileret atau kata laluan dimasukkan untuk melepaskannya. Tanda air dapat ditambahkan ke dokumen rahsia yang akan muncul ketika pengguna yang tidak sah berusaha menyalinnya.

 Penghantaran PDF yang disulitkan menggegarkan data pada PDF rahsia untuk membantu mengelakkan akses yang tidak dibenarkan. Di samping itu, MFP termasuk Sistem DataOverwriteSecurity (DOSS) standard yang secara automatik menimpa mana-mana les pada cakera keras untuk menjadikannya tidak dapat dibaca.

 

 Penyulitan HDD menambah satu lagi lapisan perlindungan terhadap penggodam.