Tinjauan Keypoint Intelligence / InfoTrends pengguna pejabat baru-baru ini mendedahkan bahawa dari semua sebab mengapa orang menggunakan pencetak multifungsi A3 (MFP) hitam putih, kemampuan kertas 11 “x 17” adalah faktor utama hanya 5,6%.

Sebenarnya, kertas 11 “x 17” hanya mewakili 5% daripada semua kertas pejabat yang dijual di Malaysia; kebanyakannya digunakan dalam persekitaran pengeluaran. Dalam lingkungan pejabat umum rata-rata, hanya sekitar 3% dari semua halaman yang dicetak pada kertas 11 “x 17”.

Mengapa mesin A3 begitu popular?

Populariti mesin A3 bukanlah fungsi sokongan mereka untuk pencetakan 11 “x 17”. Sebaliknya, ini kerana ia dirancang untuk dijual dan diservis oleh penjual semula profesional. Individu ini berusaha untuk memastikan peranti sentiasa berfungsi, dan ciri-cirinya disambungkan ke infrastruktur IT anda yang lain.

Tidak seperti membeli pencetak berkapasiti A4 / 8.5 “x 11” dari Lazada atau kedai kotak besar, penjual semula ini ingin mengenali anda. Mereka sangat baik dalam menjaga hubungan itu tetap hidup dengan memberikan layanan yang luar biasa dalam jangka panjang.

Bukan itu sahaja Apabila MFP kelas A3 yang tepat dipadankan dengan jumlah percetakan sebenar anda – dan disediakan di bawah rancangan perkhidmatan yang merangkumi perkakasan, bekalan, dan perkhidmatan, ia menyediakan keseluruhan kos operasi yang lebih baik daripada pencetak laser A4 yang lebih murah. Walaupun pencetak laser A4 murah hari ini, kos per halamannya tidak begitu berpatutan.

Sudah tentu ada keperluan untuk pencetak laser A4. Tetapi ketika melayani sekumpulan pekerja yang berkonsentrasi yang pekerjaannya meliputi banyak percetakan, MFP A3 — yang dilayan oleh peniaga profesional — cenderung menjadi tawaran yang lebih baik.

 

Sebilangan besar perkhidmatan paling baik dilayan dengan gabungan peranti laser A4, dan A3 MFP untuk melayani jumlah cetakan yang besar dan fungsi lain (mis. Imbasan, faks, e-mel).

*Other
Model Available

 

RICOH MPC3503/MPC5503 RICOH MPC3504/MPC5504